پرواز در آسمان زندگی

مدیریت دخل و خرج در خانه ویژه

ارسطو اقتصاد را علم خانه‌داری می‌دانست اما هنر اقتصاد خانواده به معنی برقراری تعادل میان منابع محدود درآمدی و مخارج است و تأمین اقتصادی یکی از رموز بقای خانواده‌هاست.

سبک زندگی اقتصادی امام رضا (علیه السّلام) ویژه

* آیا ساختار زندگی ائمه و امام رضا (علیه السّلام) بر این مبنا قرار داشت؟ اساساً منابع درآمد ائمه (علیهم السّلام) چه بوده است؟. الف) منابع مالی پیامبر اکرم: همه معصومین (علیهم السّلام) از پیامبر اکرم تا امام عسگری علیهم السلام در مسائل اقتصادی فعال بودند و منابع درآمدی داشتند و منابع درآمدی ایشان نیز متفاوت بوده و آن چه عمده منبع درآمد معصومین (علیهم السّلام) را تشکیل می داد، تولید بوده است.

ثروتمند می‌شوید، اگر... ویژه

توصیه‌هایی به خانم‌های خانه‌دار براى تنظیم اقتصاد خانواده

تبدیل سرمایه به طلا انتخاب درستی نیست! ویژه

در نوشتار زیر باختصار سبک زندگی اقتصادی ایرانیان بررسی شده است، و اشتباهات رفتاری خانوارهای ایرانی توضیح داده شده است.

حل مشکلات اقتصادی، بی فوت وقت! ویژه

تا می خواهیم دست و پایی جمع کنیم، آخر برج می شود، دست به جیب مان می بریم تا اجاره خانه، پول شارژ آپارتمان، قسط های عقب افتاده، مخارج زندگی و... را تامین کنیم که می بینیم کف گیرمان ته دیگ است و جیبمان پر از خالی!

روزی حلال در تربیت فرزند اهمیت دارد ویژه

آن چه در آیه های قرآن کریم در باب روش ها و وظایف و دستورهای تربیتی آمده، می تواند به عنوان اصل تربیتی قرار بگیرد که باید همیشه آن ها را مدنظر داشت. تربیت در اصطلاح به معنای فراهم آوردن زمینه های لازم برای شکوفاسازی، پرورش و به فعلیت رساندن توانایی های بالقوه ی فرد در ابعاد مختلف است.

شواهد قرآنی بر جواز فعالیت های اقتصادی زنان ویژه

واژه های «فعل»، «عمل» و «کسب» در قرآن به معنای کار و تلاش هستند، اما معمولاً به معنای اقتصادی آن که خصوص فعالیتی است که برای تحصیل درآمد انجام می گیرد و در برابر آن مزدی پرداخت می شود به کار نمی رود؛ برای مثال، واژه «فعل» و مشتقّات آن قریب 108 بار در قرآن به کار رفته اند که در هیچ یک از آن ها مراد از «فعل» کار اقتصادی و تلاش مادی نیست.

روزی، فرزند، آسایش دیگران ویژه

یکی از دلایل رایج برای پیش گیری از فرزند آوری، ترس از فقر است. این که چنین ترسی چگونه به فرهنگ ما وارد و ماندگار شد، جای گفت و گوهای بسیار دارد اما از این نمی توان به راحتی گذشت که در یک مقطع زمانی نه چندان کوتاه، همه دستگاه های مرتبط و موثر کشور، خود را برای جا انداختن این سوءتفاهم ویرانگر، مسئول می دانستند و در انجام مسئولیت خود به گونه ای شگفت آور موفق عمل کردند!

هزینه بد، هزینه خوب، هزینه غیرضروری ویژه

اگر برخی هزینه ها را به این دلیل که فقط زیان دارند و هیچ سودی ندارند، «هزینه های بد» بنامیم و هزینه های پرسود را که نیازهای ضروری ما را تامین می کنند، «هزینه های خوب» بشماریم، نوع سومی از هزینه ها هم وجود دارند که اگرچه در ظاهر، زیانی ندارند اما چندان ضروری هم نیستند! این ها «هزینه های غیرضروری» اند.

میهمان، روزی، تغییر و باقی قضایا ویژه

مهمانی دادن نه تنها روزی شما را کم نمی کند بلکه بر آن می افزاید؛ یعنی علاوه بر آن که مهمان، روزی خودش را می آورد، اطعام کردن دیگران روزی انسان را افزایش هم می دهد. درباره روزی مهمان، امام کاظم (علیه السّلام) فرمودند: مردم از سوی خداوند به همان قدر که نیاز دارند یاری می شوند و اگر مهمان بر آن ها وارد شود، رزق او همراهش فرستاده می شود.